Ga naar de inhoud

5 leuke dingen om te doen in Albanië

Hotspring Permet Albanië girl. bikini warmwaterbad.

Albanië is een veelzijdig land en heeft veel leuke plekken om te bezoeken. Wandelen in de bergen, een stadje bezoeken of een boekje lezen op het strand, dit authentieke land heeft veel te bieden. In deze blog geef ik 5 tips van dingen die leuk zijn om te bezoeken in Albanië.  

Lisa – April 2023 – Lees tijd: 3 minuten.

1. Theth

Theth ligt in een nationaal park in het noorden van Albanië, Theth staat vooral bekend vanwege het mooie berggebied. Het is een klein plaatsje met smalle straatjes, deze plek is dan ook niet voor elke camper makkelijk te bereiken. Met een niet al te grote camper kun je hier komen en slapen aan een rivier. Vanuit hier kun je verschillende wandelingen maken. De mensen in Theth leven nog heel authentiek, er zijn een aantal B&B omdat de toeristen dit mooie plekje ook hebben ontdekt maar voor de rest voelt dit plekje alsof je nog terug in de tijd bent.

Google Maps: https://goo.gl/maps/GQrkaMQbCrkVJ4n2A

wandelen in nationaal park Theth in Albanië.
berggebied Theth in Albanië.

2. Hotspring van Permet.

In het zuiden van Albanië vind je natuurlijke warmwaterbronnen. Je kunt gratis deze thermaal baden bezoeken. Er zijn verschillende kleine baden en 1 groter bad. De baden zijn ongeveer rond de 25 tot 30 graden. Niet super warm maar wel lekker om even in rond te dobberen. De baden hebben wel een sterke zwavelgeur. De omgeving van deze plek is prachtig, de baden liggen verstopt tussen de bergen en ook de oude brug in het midden is erg mooi. Kijk wel uit met het rondlopen op deze rotsachtige plek want Jorg is hier gevallen en heeft zijn schouder uit de kom gehad. Je kunt hier met de camper blijven overnachten, in december waren wij hier dagen helemaal alleen, met 3 straathonden die op deze plek woonden. Alleen in het weekend kwamen er wat lokale mensen.

Google Maps: https://goo.gl/maps/beAewmbUyzm5Pgqu5

Vi hotspring permet Albanie.

Wil je het verhaal lezen over hoe Jorg is opgehaald met de ambulance? 

3. Sarande – ksamil

Dit vinden wij het mooiste kustgebied van Albanië. Dit gebied kent in de zomer ook al meer toerisme. De zee is helderblauw en je kunt in de omgeving mooie plekjes vinden. Als je hier in de winter komt is het leeg. Wij hebben een aantal dagen een prachtig privéstrand gehad terwijl we op google maps zagen dat dit in de zomer een populair strand is. Wij hadden niet helemaal verwacht zulke mooie stranden te vinden in Albanië.

Google Maps: https://goo.gl/maps/ofWBm5E8jroFDuvr6

kustgebied van Albanie. Sarande Ksamil.
kustgebied van Albanie. Sarande Ksamil.
kustgebied van Albanie. Sarande Ksamil.

Wij hebben een reel gemaakt bij deze leuke plek. Bekijk hem hier. 

4. Gjirokaster

Dit is hét toeristisch stadje in Albanië. Toen ik Albanië in typte op google kreeg ik foto`s van gekleurde kleedjes en oude straatjes. Maar de enige plek in Albanië waar ik deze kleedjes vond, was in Gjirokaster. Ze hebben hier een klein gedeelte van de stad met oude straatjes en veel kleurtjes waar ze kleedjes en andere souvenirs verkopen. Verwacht niet te veel van deze plek want het is maar een klein gedeelte van de stad maar het is wel mooi om te zien. Wij hebben hier een leuk kleedje gekocht voor in de bus als aandenken aan Albanië.

Google Maps: https://goo.gl/maps/pbz7DGVKxUB7oY699

Gjirokaster Albanie. Leuke dingen om te doen in Albanie.
Gjirokaster Albanie. Leuke dingen om te doen in Albanie.
Gjirokaster Albanie. Leuke dingen om te doen in Albanie.

5. Blue eye lake (Syri i Kaltër)

Een helder blauw groen meer in het zuiden van Albanië. De parkeerplaats is op 25 minuten lopen van het meer, dit was het zeker waard. De omgeving ziet er erg mooi uit. Ik heb ook een duik genomen in dit verfrissende meer, het was een beetje koud in december maar door de kleur zag het er uitnodigend uit. In de zomer zal deze plek wel meer toeristen trekken. Wij waren hier in de winter en waren hier bijna alleen.

Albanie blue eye lake

Wil je meer van onze reisverhalen zien neem een kijkje op onze Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *