Ga naar de inhoud

De grens over naar Turkije (camper)

Turkije grens overgang

Wij zijn in maart 2022 met onze camper naar Turkije gereisd. De grensovergang ging snel en we hadden weinig problemen. Ook met onze hond was het geen probleem. Leestijd: 3 min.

De grensovergang tussen Griekenland en Turkije.

Wij zijn Turkije in gekomen via Griekenland bij grensovergang Ipsala. Turkije heeft erg uitgepakt met het uiterlijk van hun grensovergang. Tussen de grens van Griekenland en Turkije rijd je over een brug waar aan de zijkanten mannen met grote geweren staan. Met mooie bogen en verschillende Turkse vlaggen was dit de mooiste grensovergang die we zijn tegengekomen tijdens onze reis. Er stonden grote rijen vrachtwagens maar de auto`s mochten gelukkig daar langs rijden.

Google maps punt grens: https://goo.gl/maps/PUoh9BE3rek3TEcb9

grensovergang Griekenland Turkije bij Ipsala

Hoe was streng was de controle met de grens van Turkije?

Wij vonden de mannen bij de grensovergang met Turkije erg vriendelijk. Ze deden vrolijk naar onze hond Vi en ook naar de straat honden die daar rondliepen. Ze hebben onze achterdeur geopend om er in te kijken maar keken niet echt rond en sloten ook weer snel de deur. Ze vroegen of wij middelen als drugs of alcohol bij hadden en toen wij nee antwoorden, vroegen ze onze paspoorten en autopapieren.

Ze wilde bij de grens de groene kaart hebben met je autopapieren en je moest je verzekeringspapieren kunnen laten zien.

Vanuit Turkije terug Europa in reizen.

Wij waren een beetje zenuwachtig Europa terug in te reizen via Turkije. We hadden wat verhalen gehoord dat dit strenger kan zijn. Wij zijn de grens weer over gereden bij Lesovo in Bulgarije. Deze grensovergang heeft een aantal uur geduurd door de lange rijen. Er werden wat auto`s uitgekozen die alles uit hun auto moesten halen om te controleren. Gelukkig hoefden wij dit niet te doen. Dan waren we de hele nacht bezig geweest met alles wat wij in onze camper hebben liggen. 

Google Maps locatie grens: https://goo.gl/maps/FZ5AUAHRg6UCG2RV9

Wij vonden de mensen hier aan de grens een stuk minder vriendelijk, zeiden weinig en keken chagrijnig. Maar na een korte check achter in de camper mochten we door rijden. Wij vonden dus ook deze grensovergang wel mee vallen en hadden we uiteindelijk een positieve ervaring.  Deze grensovergang  is wel wat strenger dan als je bij de grensovergang komt om Turkije in te komen.

We maakten bij deze grensovergang ook nog iets bijzonders mee, we moesten verplicht over een desinfectiespray rijden die de onderkant van onze auto desinfecterende tegen corona en waar we 3 euro voor moesten betalen in cash. Aangezien we al ons Turkse geld hadden opgemaakt, hebben we met geld uit verschillende landen betaald.  

Reizen met geadopteerde hond en kat. Vanuit Turkije een straathond of straatkat meenemen.

Er werd geen paspoort gevraagd van onze hond Vi terwijl ze die wel goed konden zien omdat ze tussen ons in zit op de voorstoelen. Hier waren we erg blij mee, we hadden Vi 5 maanden daarvoor gevonden in Montenegro en zij had nog geen Europees honden paspoort. De kitten die we hebben gevonden in Turkije hadden we in een reismandje tussen mijn voeten en deze hebben ze niet gezien.

Wil je meer lezen over het adoptie verhaal van Vi?

We maakten bij deze grensovergang ook nog iets bijzonders mee, we moesten verplicht over een desinfectiespray rijden die de onderkant van onze auto desinfecterende tegen corona en waar we 3 euro voor moesten betalen in cash. Aangezien we al ons Turkse geld hadden opgemaakt, hebben we met geld uit verschillende landen betaald. 

Wil je meer van onze reisverhalen zien? Check dan onze Instagram; https://www.instagram.com/living_the_paco_life

Ter ere aan Turkije hebben wij ook een hele mooi video/ reel gemaakt: https://www.instagram.com/reel/Cd-7FYWDB5U/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *