Ga naar de inhoud

Leuke plekken in Lissabon

Lx factory lissabon citytrip

Wij hebben een dag doorgebracht in Lissabon. Veel te kort voor deze grote stad, we hebben lang nog niet alles gezien maar in deze blog vertel ik over een aantal highlights van deze indrukwekkende stad.

Lisa – Mei 2023 – Lees tijd: 2 minuten

De wijk Alfama

Dit vonden wij een erg leuk gebied om doorheen te lopen. Deze wijk heeft smalle, steile straatjes met gekleurde huizen. Je hebt op verschillende plekken uitkijkpunten waar je over de stad of de zee uitkijkt. In de smalle straatjes vind je gezellige restaurants en winkeltjes. Je kunt hier tram 28 nemen, dit zijn kleine oude trammetjes die door deze wijk heen rijden. Je kunt voor 3 euro een kaartje kopen bij de ingang van de tram. Hierdoor kun je sneller de stad bekijken.

 

tram 28 lissabon wijk Alfama

Google Maps locatie van een mooi uitkijk punt in de stad: https://goo.gl/maps/9V3mB6EVGJ6PXW1N8?coh=178571&entry=tt

Praça do Comércio

Groot plein in het centrum van Lissabon, omgeven door mooie sierlijke gebouwen. Aan de ene kant van het plein kijk je uit over de zee, aan de andere kant vind je Arco da Rua Augusta. Dit is een historisch stenen triomfboog uit de 18de eeuw. Dit is gebouwd ter herinnering aan de wederopbouw na de aardbeving in 1755. Als onder deze boog door loopt kom je bij de winkelstraat uit. Hier vind je verschillende kledingwinkels en restaurants. 

Foto gemaakt door Sascha Weber Praça do Comércio citytrip lissabon
Foto gemaakt door Sascha Weber.

LX factory

Als je van kunst houd is dit een hele toffe plek. De omgeving ziet er al leuk uit met de hoge brug die over het terrein loopt. Je kunt hier eten, drankjes drinken en  kunst bekijken. Als je helemaal achterin een deur inloopt, kom je uit in een oud gebouw dat is gebouwd tot kunstgalerij. Het is een soort doolhof gebouw waar je verschillende kust kunt vinden.

LX factory citytrip lissabon
LX factory citytrip lissabon

Underground village Lisboa

Dit is een uitgaansplek in Lissabon gemaakt van zeecontainers en 2 dubbeldekkers. Je kunt hier wat eten, een drankje doen en er worden regelmatig feestjes georganiseerd. Je kunt hier overdag ook een kijkje nemen, het is een hele toffe plek om te zien en op loopafstand van LX factory.  

underground village citytrip lissabon
underground village citytrip lissabon

Wil je meer van onze reis verhalen zien? Neem dan een kijkje op onze Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *