Ga naar de inhoud

Het ziekenhuis in Albanië

Naar het ziekenhuis in Albanië. camperreis

In deze blog vertel ik over onze ervaring met het ziekenhuis in Albanië. 

Schouder uit de kom.

Wij waren bij de Hotsprings in Permet. Om bij de achterste warme natuurbaden te komen moet je klimmen van een rotswand en lopen over losse stenen. Op de terugweg naar onze camper moesten we water oversteken en omdat onze hond nog maar klein was, tilde Jorg haar op om haar naar de overkant te brengen. Hij gleed uit over een losse gladde steen en viel. Zijn schouder was uit de kom.

Wil je meer lezen over de Hotspring en andere leuke dingen in Albanië  lees dan deze blog.

Hulp van lokale mensen.

Twee jongens hebben ons ontzettend goed geholpen. Ze hebben een ambulance gebeld, 1 van de twee heeft alles vertaald omdat het ziekenhuispersoneel niet heel goed Engels kon. Ze hebben mij geholpen de camper in te pakken en zijn voor mij uit naar het ziekenhuis gereden om te zorgen dat ik goed aan zou komen bij het ziekenhuis. 

Ambulance in Albanië naar het ziekenhuis.

Ambulance in Albanië.

20 minuten nadat er een ambulance gebeld was, arriveerde hij. Het was een simpele bus met een bed met wat dekens er in. De oudere man die de ambulance bestuurde had normale kleding aan en stak meteen een sigaret op toen hij uitstapte. Op dit gebied zie je wel dat je in een ander land bent. Maar ook deze mensen waren heel vriendelijk. Ze kwamen aan met een brancard maar zagen al snel dat dit niet goed mogelijk was met alle rotsen. Jorg is met twee mensen aan zijn zijde naar de ambulance gebracht. Hij was bleek en had het erg koud. We wisten toen nog niet hoe erg het was. Ze hadden ons verteld dat als het gecompliceerd was, hij overgeplaatst zou moeten worden naar het ziekenhuis in Tirana, hier is een luxer ziekenhuis en ook de ambulances zijn hier luxer.

Permet hotspring Albanië. Naar het ziekenhuis in Albanië.

Ziekenhuis in Albanië.

We werden naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis in de buurt gebracht. Dit was een klein gebouw met een aantal ruimtes. Het was er lekker warm binnen. Jorg zijn schouder werd met een paar minuten terug gezet in de kom, dit ging gelukkig erg snel. Ze boden hem daarna pijnstillers aan. Het ziekenhuis waar wij kwamen zag er schoon uit maar was erg simpel. Als er iets groters aan de hand is, wordt je eigenlijk altijd naar het ziekenhuis in de hoofdstad gebracht. We mochten overnachten op de kleine parkeerplaats van het ziekenhuis.

zorgverzekering Albanië.

Aangezien Jorg is opgehaald met een ambulance hadden we verwacht dat we iets moesten regelen met onze verzekering. Maar de mensen in het ziekenhuis waren heel vriendelijk en hebben geen kosten gerekend voor wat ze hebben gedaan. De jongens die ons hebben geholpen vertelden ons later dat dit is om toeristen een fijn gevoel te geven in het land, aangezien Albanië nog niet een goede naam heeft, hopen ze met goede zorg deze te zuiveren. Wij hebben een grote taart gekocht als bedankje voor de goede hulp.

ziektekosten in Albanië naar het ziekenhuis met Ambulance.
ziektekosten in Albanië naar het ziekenhuis met Ambulance.

1 reactie op “Het ziekenhuis in Albanië”

  1. Haaaaai,

    Superleuke website en blog hebben jullie.

    Wij reizen 8 maanden door Scandinavië met onze oude camper op dit moment. Volgend jaar gaan we richting zuid-oost ook zeker naar Albanië, vorige keer zijn we niet verder dan Montenegro gereden met een oude campeerbus.

    Groetjes we gaan zeker gebruik maken van jullie tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *