Ga naar de inhoud

Beste APPS om te gebruiken tijdens Vanlife

Lisa telefoon

Park4night

Op onze nummer 1 staat Park4night. Ik denk dat bijna iedereen die met een camper op reis is deze app wel kent. Op deze app kun je plekken toevoegen, zoals: waterpunten, campings, vrije kampeerplekken, laundry, parkeerplaatsen. Als jij een nieuwe plek tegenkomt kun je deze toevoegen op Park4night. Inmiddels heeft de app al een hele wereldkaart vol met bolletjes. Elk bolletje heeft een icoontje en zo kun je makkelijk zien wat het is. Je klikt op een land en kunt meteen vinden waar de campings zijn, de waterpunten en noem zo maar op. Het is een hele fijne app om plekken mee op te zoeken. En het is natuurlijk ook leuk om er plekken op te zetten en zo andere mensen weer te helpen.

Komoot

Komoot is een wandelapp die in heel veel landen wandelroutes aangeeft. Je kunt ook zelf routes toevoegen als je een route loopt die er nog niet op staat. Je kunt in een gebied zoeken of de locatie bij jou in de buurt. De app zal dan alle routes laten zien die het in de buurt kan vinden. Hierbij staat dan hoe lang de route is. Wat het wandel niveau van de wandeling is. Of het een moeilijke wandeling is of rustig te bewandelen. In bekendere vakantielanden zoals bijvoorbeeld Duitsland, Kroatië en Italië staan meer wandelroutes dan in Turkije. Het is dus goed als we juist in deze landen routes gaan toevoegen. Ik heb voor de app 19,- euro voor een jaar betaald. De meeste wandelkaarten staan namelijk op slot en moet je de premium voor hebben om die te kunnen zien. Ik vind het dit geld wel waard omdat je wandeling maakt die je anders nooit zult vinden.  

Maps.me

Met deze app kun je makkelijk kaart offline downloaden. Hierdoor kun je ook zonder internet altijd je bestemming vinden. Wij hebben ervaren dat Google maps in sommige gebieden de locatie soms kwijt kan zijn. Vooral in berggebieden. Hierdoor rijd je soms helemaal de verkeerde kant op. Maps.me is daar gerichter in en kan beter de locatie beoordelen.

Google translate

Dit is ook een belangrijke app vooral als je buiten de toeristische gebieden wil gaan reizen. Wij hebben ervaren dat de mensen in de lokale dropjes graag een praatje met je willen maken maar door de verschillende talen is dit soms lastig. Engels wordt vaak niet gesproken. Op dit moment is Google translate echt een uitkomst. Je kunt allebei in je eigen taal spreken en Google vertaald het. Wij hebben leuke gesprekken gevoerd met mensen via deze app.

Sun surveyor Lite

Deze app is voor de zon. Als je met je camper op een plek aan komt wil je natuurlijk dat hij goed staat zodat je de volgende ochtend in het zonnetje kan ontbijten. Met deze app kun je zien waar de zon opkomt en waar hij vervolgens weer onder gaat. Zo weet je hoe je de camper het beste kunt zetten.

XE Valuta Omrekenen

Met deze app kun je snel uitrekenen hoeveel het buitenlandse geld waard is in euro`s. In het begin kan het soms lastig rekenen zijn met een andere munt. Het klinkt als veel geld maar eigenlijk gaat het maar om een paar euro`s. Met deze app hoef je niet meer moeilijk te doen en kun je het snel uitrekenen.

Flitsmeister

Ook in het buitenland werkt flitsmeister goed. Deze app heeft ons al heel wat geld bespaard. Het is soms namelijk lastig te zien in het buitenland hoe hard je ergens mag maar deze vriend geeft aan waar de flitsers of controles zijn. Nog een tip die we geleerd hebben in het buitenland. Als er een auto tegemoet rijd en die knippert met zijn lampen, betekent dit meestal dat er een politiecontrole is een stukje verderop.

PIA VPN

Wanneer je gebruik gaat maken van een Wifi is het slim om een VPN te gebruiken. Dit werkt als een beveiligings tunnel. Hierdoor kan je telefoon geen verbinding maken met een hacker die op hetzelfde netwerk zit. Wij gebruiken PIA VPN en zijn hier tevreden over. We betalen 29 dollar per jaar.

Apps van lokale simkaart

Wanneer je in een ander land een simkaart koopt, zijn dit vaak tourist deals. Meestal zit er bij deze simkaart een app. Zo kun je zien hoeveel internet je nog hebt en kun je ook weer internet bij kopen als dat op is. Vaak krijg je via de app ook nog dingen cadeau zoals extra MB`s of belminuten.  

Geschreven op: 12-05-2022