Ga naar de inhoud

5 Leuke dingen om te doen in Kroatië

Rovinj  

Dit is een van de leukste kustplaatsjes waar ik ooit ben geweest. Met de gekleurde huisjes en de kleine straatjes kun je hier uren rond wandelen. Het is een echt vissers stadje en er zijn dus veel visrestaurantjes. Omdat de stad voor een groot deel is omringt met water heb je de mooiste restaurantjes met uitzicht over de zee.  

Rovinj Kroatië

Als je daar bent hebben we ook een tip voor een hele leuke cocktail bar (Mediterraneo cocktail bar). Je loopt door een verstopt poortje, met de trap naar beneden waardoor je op een klein pleintje komt direct aan de zee tussen de rotsen. Hij is aan de prijzige kant, maar met de gekleurde stoeltjes en lekkere cocktails zeker de moeite waard! Klik HIER en bekijk onze Rovinj video.  

Safari bar

Een verborgen parel die we aan geraden hebben gekregen. Weg van de bewoonde wereld. Een heel leuk tentje op de rotsen. Ze hebben er een jungle vibe aangegeven waar je steeds op een andere plek uit komt met een schommel en glijbaan voor volwassene. Op deze plek kun je ook heel mooi de zonondergang zien of drankjes drinken in deze bijzondere, toffe bar. 

Het verlaten hotel Haludovo Palace

Op eiland KRK ligt het verlaten hotel Haludovo Palace. Dit is een mega groot hotel die er nu helemaal verlaten bij ligt. Het Haludovo hotel opende in 1972 zijn deuren. Ondernemer Bob Guccione, grondlegger van het erotische tijdschrift The Penthouse had er een super de luxe hotel van gemaakt. Een jaar na opening investeerde hij nog eens 45 miljoen dollar in het hotel om het uit te breiden met penthouse met casino, sauna, bowling en een culinaire keuken.  

Haludovo PalaceHet hotel ging failliet en er waren veranderingen in de wet waardoor Guccione niet langer de eigenaar was. Het hotel bleef nog 20 jaar geopend, maar toen in 1990 de oorlog uitbrak in Joegoslavië werd het hotel gesloten. In de oorlog werd het leegstaande hotel een vluchtelingen opvang maar tegen de tijd dat de oorlog voorbij was stond het hotel al jaren leeg. Hierna heeft het hotel nog verschillende eigenaren gehad maar uiteindelijk zijn de deuren in 2001 definitief gesloten. Nu wordt het hotel bezocht door toeristen. 

Het ziet er erg indrukwekkend uit, je ziet nog ergens de luxe en de grootsheid door de graffiti op de muren heen komen. je ziet nog de oude bar en het zwembad met veel inlevingsvermogen zie je hoe het er vroeger uit moet hebben gezien.  

Wij hebben een reel gemaakt op onze insta Living_the_PACO_life (klik hier). Deze plek is zeker de moeite waard.  

Plitvice meren

De meest bekende toeristische trekpleister van Kroatië. Dit is het grootste nationale park van Kroatië en een van de oudste van zuid-oost Europa. Dit nationale park telt 16 meren die aan elkaar verbonden zijn met watervallen.  

Plitvice meren Het is een mooi park om te bezoeken, over de houten bruggetjes langs de blauwe meren lopen. De natuur die hier te zien is is prachtig! Maar wij vonden dit park erg toeristisch en hier houden we niet zo van. Het begon bij de ingang waar je je ticket moest kopen voor dit park. Hier werden bussen met mensen afgezet om ook het park te gaan bekijken. In het park zijn er wandelpaden die erg mooi zijn maar door deze wandelpaden loop je in een rijtje met alle andere mensen door het park heen.  

Het is zeker een mooi park om te bekijken maar houd je niet zo van massa toerisme dan is dit niet de plek voor jou en zijn er zeker nog andere leuke dingen te zien in Kroatië.   

Dubrovnik

Dubrovnik Dit schilderachtige stadje is helemaal onder in het puntje van Kroatië. Kroatië wordt onderin gesplitst met de grens van Bosnië. Hierdoor ga je via een grensovergang Bosnië in, rijd je 15 minuten in Bosnië en kom je daarna weer met een grensovergang weer uit in Kroatië. Binnen de hoge stadmuren van dit havenstadje ligt een prachtig oud centrum. Alles ziet hier en super schoon en mooi uit. Je kunt een wandeling maken over de oude stadsmuren van Dubrovnik of wandelen tussen de oude huisjes en smalle steegjes. De omgeving van deze stad is ook erg mooi met de blauwe stranden en de rotsachtige natuur.